El Taj Mahal

El Taj Mahal és un complex d'edificis a la ciutat d'Agra a la vora del riu Yamuna, construït entre 1631 i 1654.


Dades
-          El Taj Mahal és considerat el més bell exemple d'arquitectura mogola.
-          S'estima que la seva construcció va necessitar l'esforç d'uns 20.000 obrers.
-          Es van usar els millors materials del món: marbre fi i blanc, jade i vidre, turqueses, lapislàtzuli, crisolita, àgata, safirs, ametistes, coral, malaquita, quars, diamants i ambre.
-          El 1983, va ser reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.
-          El Taj Mahal va ser nomenat una de les Noves Set Meravelles del Món Modern.
-          L'emperador Shah Jahan volia construir el seu propi mausoleu en marbre negre, a imatge i semblança del de la seva dona, a l'altre costat del riu Yamuna, i unir després tots dos mitjançant un pont d'or.

Història
El príncep Shahbuddin Mohammed es va enamorar en un basar de la princesa Arjumand, de només 15 anys, filla del Primer Ministre de la Cort. El príncep, impressionat per la seva bellesa, va preguntar el preu del collaret de vidre que ella s'estava provant. Li van respondre que no era de vidre sinó de diamants i que valia 10.000 rupies. El príncep va pagar sense dubtar-ho i així va conquistar immediatament el cor de la princesa.
Però els nuvis van haver d'esperar cinc anys per casar-se, temps durant el qual no van poder veure ni una vegada. Finalment es va celebrar el casament amb una cerimònia espectacular, en què l'Emperador va nomenar Arjumand Mumtaz Mahal, La Triada del Palau. La seva estimada no era la seva primera esposa, però sí la favorita.
El príncep va ser coronat uns anys després amb el nom de Shah Jahan, Rei del Món i va governar en pau.
Però uns anys després de coronar-se, va patir la pitjor tragèdia de la seva vida. La seva estimada i preferida esposa, Mumtaz Mahal, no va resistir el part de la seva 14 º filla. En el seu llit de mort, la reina va demanar al seu rei que construís en la memòria un monument sense igual al món.

Pintar

Comentarios

Entradas populares de este blog

Como deletrear en inglés